Klass 5

Uppgifter till fredagen den 11 november:
Ge förslag på julsånger som du önskade att vi skulle sjunga!
Skriv dem under inläggen på musiken mån 7 november.

Uppgifter till fredagen den 23 september:
Kunna förklara följande ord!

 •  Dynamik – Hur starkt eller svagt du spelar/sjunger. (Forte, piano)
 •  Tempo – hur fort du spelar
 •  Presto, nu spelar du mycket hastigt
 •  Lento, nu spelar du långsamt
 •  Genre, viss typ av musik,  t ex jazz, pop, rock, reagge osv
 •  Komp, (ackompanjemang), bakgrundmusik i en låt. Oftast kan du kompa med piano eller gitarr. Här kan du använda dig av ackord!Ord i musikspråket kommer ofta från italienskan!

 

Uppgifter till fredagen den 9  september:
Kunna förklara följande ord!

 • Kanon – när en grupp börjar att sjunga lite innan den andra gruppen. Ge även exempel på sånger som vi sjungit i kanon!
 • Unison sång – när vi sjunger en sång gemensamt
 • Ackord – Minst tre toner som du spelar tillsammans. Tänk på hur du gjort när du spelar gitarr, flera strängar nedtryckta samtidigt.
 • Forte – du spelar eller sjunger starkt
 • Piano – du spelar eller sjunger svagt
 • Moll – en melodi som låter sorgsen, ackordet låter sorgset
 • Dur – en melodi som låter glad, ackordet låter glatt

Uppgifter till fredagen den 2 september:

”MIna musikminnen”
Skriv ner 3 musikminnen du har.
– Skriv vilken låt/visa du kommer ihåg.
– Vem sjöng den för dig eller sångaren som sjungit låten när du hörde den!
– Vilka känslor kommer upp inom dig när du hör låten idag? Glädje, skratt, sorg? Det finns många olika saker som gör att du kommer ihåg en låt/visa!
Prata gärna med mamma, pappa, farmor, farfar, mormor, morfar. Det kanske är någon av dem som sjungit/spelat låten.

Lägg skrivboken i lådan i klassrummet så snart du gjort din läxa! Lycka till!

Höstterminen 2016

Uppgifter till onsdagen den 20 januari 2016:
1. Lär dig vad de olika strängarna på gitarren heter.
2. Var sitter halsen, stämskruvarna och ett band på gitarren?

IMG_4615-0.jpg

 

 

 

 

 

 

Uppgift till fredagen den 25 september:

Berätta hur det går i er grupp! Vem spelar vilket ackord? Vem spelar xylofon?
Vad klarar ni bra? Vad är svårt? Hur löser ni det?
Använd era ”musikord” när ni berättar!

Uppgift till fredagen den 4 september:
Vad är viktigt att tänka på när du sjunger kanon?

Din uppgift denna veckan! (Senast fre 28 augusti)

Vilken eller vilka låtar har du lyssnat på i sommar!
Vilken har varit din sommarhit?

43 reaktion på “Klass 5

 1. de man ska tänka på när man sjunger kanon är man moste konsentrere sig mycket så man inte sjunger den sista som börja sjunga

 2. Man försöker hålla sig till vad gruppen sjunger så att alla andra sjunger tillsammans men man själv sjunger före eller efter

 3. Hej jag har lyssnat på sara larzon och fan vad bra Girls of sweden jag swaipar höger ja det är lite fler låtar men alla kan jag inte säga nu men du swapar höger och fan vad bra

 4. Det går bra i vår grupp. Jag spelar gitarr,och jag spelar a7 och Juni spelar d. Saga och Rasmus spelar xylofon. Vi klarar hela låten bra och att sjunga med och att byta ackord. Det är lite svår att sjunga men ändå inte spela för den tonen man spelar inte har kommit. Vi löser det med att vi spelar först vars en gång in för gruppen sen så spelar vi tillsammans allihop.

 5. Det går inte så bra i vår grupp.Det är olika vem som spelar vilka ackord. Det är olika vilka som spelar xylofon. Vi klarar nästan inget. Jag v et ej vad som är svårt. Vi löser det genom att sjunga saktare så att alla hinner med.

  • Vilken bra idé – att sjunga saktare så att alla kan hänga med! Då tar ni ju hänsyn till varandra och så småningom kan ni omedvetet öka takten! Hjälper er vidare på onsdag när vi ses!

 6. det går bra i vår grupp. Jag och Moa spelar gitarr men jag kommer inte ihåg vilka ackord vi tog för att det var så länge sedan. Nathalie och Leo spelade xylofon.Det gör ont i fingrarna när man tar ackorden men man får bita ihop.

 7. Jag tycker det går bra i våran grupp. Jag tar ackordet A7 och även G men jag har lärt mig att använda A7 som G. Vi blandra vem som har xylofon och vem som har gitarr vi kör varannan vecka. Vi löser problemen genom att den personen som inte vet spelar en omgång själv och så ser vi andra vad som går snett och vad som går bra det är så vi löser problemen.

 8. det går ganska bra i gruppen vi måste öva på att hålla tempot lite mer .jag och edvin spelar xylofon det går ganska bra med att spela dem första tonerna sen tappar vi bort oss lite.det är svårt att spela samma toner ibland.vi löser det ibland med att diskutera hur vi ska kunna spela tillsammans bättre .det är svårt med ackorden ibland.

 9. Det går faktiskt rätt så bra i vår grupp.Vi försöker göra det lite lättare genom att sjunga lite långsammare och när det blir rätt så sjunger vi lite snabbare. Jag tycker att det är inte det lättateste som finns men det går när man samarbetar.?

  • Vad skoj att ni hittat ett sätt att få ert jobb att gå framåt! LÅngsammare i början och sedan fortare efterhand! Detta låter som ett bra sätt att jobba!

 10. Det gå rätt så bra men behöver tränas ett litet tag till. Jag och Theo spelade xylofon och Josip och Emma spelade gitarr men Emma och Theo bytade lite. Det som är det svåra är gitarren och den tyckte Theo var lite enklare så han spelade de med Josip

 11. Det går ganska bra i vår grupp. Jag spelar ackorden Doch G, och Iza spelar A7. Julia spelar xylofon. Jag tycker att det svåraste är att bytta akord. Annars går det bra.

 12. Det går ganska bra i vår grupp. Jag spelar ackorden Doch G, och Iza spelar A7. Julia spelar xylofon. Jag tycker att det svåraste är att bytta akord. Annars går det bra

 13. Det går rätt så bra i vår grupp. Jag spelar gitarr och Elias och Michelle spelar på xylofon! Det är svårt att byta ackord på gitarren. Det går bra att sjunga.

 14. I våran grupp spelade jag guitarren. Jag spelade acorden D, A och G. Jag lyckades bäst med D och A. Johanna och Emma spelade xylofonen och anävnde D och A acord. Det var roligt men lite svårt

 15. Hej! Det går väldigt bra med den nya medlemen i vår grupp
  sen har jagspelat jitar och sylofån . Det som var mindre bra var att nadine var stjuk.Det går bra med dom som jör jitar dom vi anvender är g a7 d. hejdå

 16. hej! Det går väldigt bra i vår grupp. Vi lyssnar på varandra och kommer med förslag. Jag spelar gitarr med Ludvig. Jag har ackordet D. Han har ackordet A7. Edvin och Nova spelar sylofon. De har lärt sig mycket. Jag och Ludvig lyssnar väldigt noga på sylofonerna så vi spelar i takten. Jag är nöjd med gruppen och vårt spelande.

 17. vi tycker att det gick bra att arbeta med dom jag jör nadine spelar sylofån rasmus spelar gitar elias s spelar sylofån jag spelar juni spelar jitar jag spelar sylofån

 18. Ja absolut gick det bättre med att träna. Men det var bra att jobba i grupp för man jobbade med att samarbeta tillsmans i en grupp. (: (:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *